Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos šlaunelės rankovėje
Vištienos šlaunelės yra populiarus produktas. Jos naudojamos sultiniuose, kepamos, skrudinamos ir troškinamos. Šiame recepte siūlome kumpį virti rankovėje. Dėl tokio terminio apdorojimo būdo mėsa bus sultinga ir minkšta. Pagrindinis gaminimo rankovėje ypatumas yra tas, kad produktas troškinamas savo sultyse ir kartu verdamas garuose. Todėl patiekalas yra sveikesnis nei verdamas ar kepamas.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, augalinį aliejų, džiovintus česnakus, žoleles, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Vištienos šlauneles aptepkite gautu marinatu.
Žingsnis 3
Sudėkite kumpį į kepimo rankovę ir užpilkite likusiu marinatu. Suriškite rankovę iš abiejų pusių arba pritvirtinkite specialiais spaustukais ar viela. Kumpį rankovėje įdėkite į kepimo formą. Rankovės paviršiuje padarykite kelias skylutes, kad kepant išeitų garų perteklius.
Žingsnis 4
Šaukite kumpį į orkaitę 40 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos atidarykite rankovę, kad vištiena įgautų traškią rudą plutelę.
Žingsnis 5
Patiekite kumpį su šviežių pomidorų griežinėliais ir kalendrų lapeliais. Gero apetito!
Kategorijos