Vištienos šlaunelės rankovėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Vištienos šlaunelės rankovėje

Vištienos šlaunelės yra populiarus produktas. Jos naudojamos sultiniuose, kepamos, skrudinamos ir troškinamos. Šiame recepte siūlome kumpį virti rankovėje. Dėl tokio terminio apdorojimo būdo mėsa bus sultinga ir minkšta. Pagrindinis gaminimo rankovėje ypatumas yra tas, kad produktas troškinamas savo sultyse ir kartu verdamas garuose. Todėl patiekalas yra sveikesnis nei verdamas ar kepamas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.41/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelės rankovėje Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, augalinį aliejų, džiovintus česnakus, žoleles, druską ir juoduosius pipirus.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės rankovėje Žingsnis 2
Vištienos šlauneles aptepkite gautu marinatu.

Žingsnis 3

Vištienos šlaunelės rankovėje Žingsnis 3
Sudėkite kumpį į kepimo rankovę ir užpilkite likusiu marinatu. Suriškite rankovę iš abiejų pusių arba pritvirtinkite specialiais spaustukais ar viela. Kumpį rankovėje įdėkite į kepimo formą. Rankovės paviršiuje padarykite kelias skylutes, kad kepant išeitų garų perteklius.

Žingsnis 4

Vištienos šlaunelės rankovėje Žingsnis 4
Šaukite kumpį į orkaitę 40 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos atidarykite rankovę, kad vištiena įgautų traškią rudą plutelę.

Žingsnis 5

Vištienos šlaunelės rankovėje Žingsnis 5
Patiekite kumpį su šviežių pomidorų griežinėliais ir kalendrų lapeliais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos