Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže

Keptos vištienos šlaunelės šiais laikais jau nieko nestebina, tačiau jei jos ruošiamos padaže, patiekalo skonis labai pasikeičia. Padažas suteikia švelniai vištienos mėsai daug naujų skonio natų, todėl valgydami šį patiekalą patirsite didelį malonumą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nuplaukite vištienos šlauneles ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 2
Sudėkite kumpius ant įkaitintos nepridegančios keptuvės (be aliejaus) ir gerai prispauskite prie keptuvės. Karštis turi būti šiek tiek aukštesnis nei vidutinis.

Žingsnis 3

Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 3
Mėsą pasūdykite pagal skonį.

Žingsnis 4

Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 4
Kepkite kumpius, kol paruduos (apie 5-7 min.), tada apverskite ir vėl kepkite, kol paruduos kita pusė (maždaug tiek pat laiko).

Žingsnis 5

Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 5
Kai kumpiai iš abiejų pusių apkeps iki auksinės spalvos, keptuvę uždenkite dangčiu. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite 40 minučių.

Žingsnis 6

Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 6
Kol mėsa kepa, paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą, smulkintą česnaką, citrinos sultis, sojų padažą ir šaltą vandenį. Maišykite, kol ištirps krakmolo gumulėliai.

Žingsnis 7

Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže Žingsnis 7
Kai kumpiai iškeps, užpilkite ant jų paruoštą padažą. Stenkitės jį užpilti ant pačių kumpių kumpių. Kumpio šlauneles padaže virkite dar apie 7 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos