Publikavimo data: 2024-06-15
Vištienos šlaunelės saldžiarūgščiame padaže
Keptos vištienos šlaunelės šiais laikais jau nieko nestebina, tačiau jei jos ruošiamos padaže, patiekalo skonis labai pasikeičia. Padažas suteikia švelniai vištienos mėsai daug naujų skonio natų, todėl valgydami šį patiekalą patirsite didelį malonumą.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištienos šlauneles ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Sudėkite kumpius ant įkaitintos nepridegančios keptuvės (be aliejaus) ir gerai prispauskite prie keptuvės. Karštis turi būti šiek tiek aukštesnis nei vidutinis.
Žingsnis 3
Mėsą pasūdykite pagal skonį.
Žingsnis 4
Kepkite kumpius, kol paruduos (apie 5-7 min.), tada apverskite ir vėl kepkite, kol paruduos kita pusė (maždaug tiek pat laiko).
Žingsnis 5
Kai kumpiai iš abiejų pusių apkeps iki auksinės spalvos, keptuvę uždenkite dangčiu. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite 40 minučių.
Žingsnis 6
Kol mėsa kepa, paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą, smulkintą česnaką, citrinos sultis, sojų padažą ir šaltą vandenį. Maišykite, kol ištirps krakmolo gumulėliai.
Žingsnis 7
Kai kumpiai iškeps, užpilkite ant jų paruoštą padažą. Stenkitės jį užpilti ant pačių kumpių kumpių. Kumpio šlauneles padaže virkite dar apie 7 minutes.
Kategorijos