Vištienos šlaunelės, marinuotos sojų ir medaus padaže ir iškeptos orkaitėje, yra paprastas ir skanus azijietiško stiliaus patiekalas. Juos paruošti labai paprasta: sumaišykite marinatą, pamarinuokite vištieną, o tada siųskite ją į orkaitę. Kumpelis pagal šį receptą gaunasi sultingas. Ypač skani gaunasi traški plutelė. Marinate esančios garstyčios suteikia jam pikantiškumo, o medus - saldumo. Patiekite vištieną su ryžiais ir gausite puikų patiekalą vakarienei.
Žingsnis 1
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite medų, grūdėtąsias garstyčias, sojų padažą, sezamo sėklas, smulkintą česnaką, šaukštą augalinio aliejaus ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Vištienos šlaunelę sudėkite į kepimo indą ir iš visų pusių aptepkite marinatu. Uždenkite kumpį maistine plėvele ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 4
Pasiųskite kumpį kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 5
Vištienos šlaunelė sojų padaže paruošta. Patiekite ją papuošę sezamo sėklomis ir kalendros lapeliais. Gero apetito!