Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos šlaunelės su bulvėmis
Vištieną ir bulves orkaitėje kepti paprasta! Paimkite vištienos šlaunelę ir jauną bulvę. Nenulupę plonos odelės, supjaustykite bulves dideliais gabalais. Viską užpilkite majonezo ir česnakų padažu, išmaišykite ir siųskite kepti į orkaitę. Šiam patiekalui paruošti prireiks tik 15 minučių aktyvaus kepimo. Visi ingredientai yra labai paprasti. O rezultatas - nuostabi naminė vakarienė, skani ir apetitą žadinanti!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per česnakų presą.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite majonezą, augalinį aliejų, smulkintą česnaką, vištienos prieskonius ir juoduosius pipirus. Jei naudojate nesūdytus prieskonius, padažą pasūdykite pagal skonį.
Žingsnis 4
Sudėkite bulves į kepimo indą ir užpilkite pusę padažo. Viską sumaišykite, kad bulvės būtų visiškai padengtos padažu.
Žingsnis 5
Ant viršaus sudėkite vištienos šlauneles ir aptepkite jas likusiu padažu.
Žingsnis 6
Pašaukite patiekalą į orkaitę 30-40 minučių. Bulves ir vištieną galite patikrinti peiliu. Bulvės turi būti minkštos, o iš vištienos turi tekėti skaidrios sultys.
Žingsnis 7
Patiekite kumpį ir bulves, papuoštus petražolių lapeliais. Gero apetito!
Kategorijos