Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos šlaunelės su bulvėmis garstyčių ir sojos padaže
Dažniausias šventinių vaišių svečias, žinoma, yra orkaitėje kepama vištiena su bulvėmis.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Įdėkite 2 sutrintas česnako skilteles, pusę sojų padažo ir 1 šaukštą prieskonių. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Į vištienos šlauneles suberkite likusius prieskonius ir garstyčias. Gerai apskrudinkite iš visų pusių.
Žingsnis 4
Į kepimo indą įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir aptepkite vištieną bei bulves. Dėkite formą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių.
Žingsnis 5
Kepimo metu periodiškai (2-3 kartus) išimkite formą ir užpilkite ant viršaus vištienos sultis, kad susidarytų ruda plutelė.
Kategorijos