Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos šlaunelės su grybais
Keptas kumpis su grybais ir svogūnais sojos ir majonezo padaže - skanus karštas patiekalas. Jį paruošti nėra sudėtinga, prireiks tik 10 minučių aktyvaus gaminimo. O kol kumpis kepa, galite užsiimti savais reikalais arba pasiruošti tinkamą garnyrą. Šiame recepte naudojami pievagrybiai, tačiau galite imti bet kokius kitus grybus pagal savo skonį, pavyzdžiui, austres.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite į keturias dalis.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite majonezą, sojų padažą, ciberžolę, džiovintus česnakus, papriką ir maltus juoduosius pipirus. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Vištieną, svogūnus ir grybus suberkite į marinatą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją vištieną, svogūnus ir grybus.
Žingsnis 6
Indą pašaukite į orkaitę kepti 40-50 minučių. Vištienos paruošimą galite patikrinti ją perpjaudami: jei sultys teka skaidrios, vištiena paruošta.
Žingsnis 7
Vištienos kumpis su grybais paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos