Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos šlaunelės su mandarinais ir rozmarinu
Jei kada nors girdėjote apie Jamesą Oliverį, kuris visą patiekalą pagamina per pusvalandį, turbūt jau prisimenate, kaip jis mėgsta šviežią rozmariną. Kartais atrodo, kad tai yra jo mėgstamiausias prieskonis, o visi jo receptai sukasi apie šią žolelę. Turint omenyje Oliverio populiarumą ir gerbėjų skaičių net tarp virėjų, verta pabandyti. Šviežių rozmarino šakelių ieškokite prekybos centruose, nors jo galima įsigyti ir maisto prekių parduotuvėse. Arba nueikite į turgų, kur taip pat galite rasti lobių.
Žingsnis 1
Supjaustykite citrusinius vaisius žiedais.
Žingsnis 2
Marinuokite šlauneles. Sudėkite vištieną į dubenį ir įtrinkite augalinio aliejaus, druskos ir išspausto česnako mišiniu. Ant vištienos uždėkite nedidelių rozmarino šakelių. Palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Kepimo indą lengvai patepkite augaliniu aliejumi. Į jį sudėkite šlauneles. Ant šlaunelių sudėkite paruoštas mandarinų skilteles, kad jos įgautų auksinę plutelę. Nepamirškite rozmarino, nes orkaitėje jis atskleis savo aromatą. Kepkite nuo 40 minučių iki valandos. Įpjovimu patikrinkite, ar kepsneliai iškepę. Jei teka tik sultys be kraujo, galite išimti.
Žingsnis 4
Kai vištiena bus paruošta, sudėkite ją į lėkštę kartu su keptais mandarinais ir papuoškite kukurūzų salotomis.
Kategorijos