Publikavimo data: 2024-09-21
Vištienos šlaunelės su moliūgais ir obuoliais orkaitėje
Vištienos šlaunelės su moliūgais ir obuoliais orkaitėje yra ne tik skanus ir sotus patiekalas. Tai sultinga švelni mėsa, pagardinta prieskoninėmis kvapniomis žolelėmis, saldžios tekstūros moliūgu ir saldžiarūgščiais obuoliais, kurie papildo patiekalą, suteikdami jam užbaigtumo. Idealus pasirinkimas mėgstantiems eksperimentuoti su neįprastais deriniais.
Žingsnis 1
Sudėkite vištieną į tinkamą gilų dubenį, pabarstykite puse kiekio Provanso žolelių, druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių ir česnakų, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų sūrus. Palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol vištiena marinuojama, moliūgą supjaustykite kubeliais, obuolius - stambiais kubeliais, obuolius - skiltelėmis, o svogūną - plonais pusžiedžiais. Viską sudėkite į gilų dubenį, pabarstykite likusia druska ir prieskoniais, supilkite alyvuogių aliejų ir balzaminį actą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Virtą obuolių ir moliūgų mišinį tolygiai paskirstykite ant kepimo indo dugno. Ant vaisių ir daržovių pagalvės sudėkite marinuotą vištieną.
Žingsnis 4
Įdėkite formą su vištiena ir daržovėmis į 200 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40-45 minutes vidutinėje temperatūroje, kol vištiena paruduos.
Kategorijos