Publikavimo data: 2024-03-27
Vištienos šlaunelės su ryžiais
Vištienos šlaunelės, įtrintos česnaku ir prieskoniais bei iškeptos orkaitėje, būna labai skanios, su traškia plutele. Prie jų kaip garnyrą pridėkite virtų ryžių ir gausite nuostabią sočią vakarienę. Visi šiam patiekalui naudojami produktai yra paprasti ir nebrangūs. Jam paruošti prireiks tik 10 minučių aktyvaus gaminimo. O kol verda ryžiai ir kepa šlaunelės, galite ruošti kitus patiekalus arba tiesiog atsipalaiduoti ir išgerti puodelį arbatos.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 2
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį vištienos šlauneles. Įtrinkite jas česnaku, druska, žolelėmis ir prieskoniais.
Žingsnis 3
Pašaukite vištienos šlauneles kepti į orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 4
Nuplautus ryžius užpilkite šaltu vandeniu, šiek tiek pasūdykite ir padėkite ant ugnies.
Žingsnis 5
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ryžius dangčiu ir virkite 10-15 minučių, kol vanduo įsigers. Virimo metu nepakelkite dangčio, kad neišbėgtų garai. Kai ryžiai išvirs, juos išmaišykite.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite vištienos šlaunelę ir ryžius. Patiekalą papuoškite petražolėmis ir ridikėlių griežinėliais. Patiekite.
Kategorijos