Vištienos šlaunelės su salierais ir bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Vištienos šlaunelės su salierais ir bulvėmis

Vakarienei nėra nieko geresnio už orkaitėje keptą vištieną su bulvėmis. Tokį patiekalą mėgsta absoliučiai visi, nepriklausomai nuo amžiaus ir socialinės padėties. Vištienos šlaunelės su salierais ir bulvėmis - tai patobulintas šio mėgstamo patiekalo variantas su įdomesniu aštriu skoniu, už kurį vištiena dėkinga aštriai saliero šakniai ir kvapniam kariui.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
143 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelės su salierais ir bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite daržoves kepimui. Bulves ir salierus supjaustykite dideliais gabalais ir pamarinuokite druskoje, pipiruose bei kario prieskoniuose. Česnakų nelupkite, tik nupjaukite viršūnėlę.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės su salierais ir bulvėmis Žingsnis 2
Vištienos šlauneles apibarstykite druska ir pipirais ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių 5-10 minučių, kol apskrus.

Žingsnis 3

Vištienos šlaunelės su salierais ir bulvėmis Žingsnis 3
Į kepimo indo dugną sudėkite marinuotas bulves ir saliero šaknį, ant viršaus - keptą vištieną ir uždenkite česnako galvutėmis. Viską pašaukite į įkaitintą 200 ℃ orkaitę 40-45 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos