Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos šlaunelės su salierais ir bulvėmis
Vakarienei nėra nieko geresnio už orkaitėje keptą vištieną su bulvėmis. Tokį patiekalą mėgsta absoliučiai visi, nepriklausomai nuo amžiaus ir socialinės padėties. Vištienos šlaunelės su salierais ir bulvėmis - tai patobulintas šio mėgstamo patiekalo variantas su įdomesniu aštriu skoniu, už kurį vištiena dėkinga aštriai saliero šakniai ir kvapniam kariui.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves kepimui. Bulves ir salierus supjaustykite dideliais gabalais ir pamarinuokite druskoje, pipiruose bei kario prieskoniuose. Česnakų nelupkite, tik nupjaukite viršūnėlę.
Žingsnis 2
Vištienos šlauneles apibarstykite druska ir pipirais ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių 5-10 minučių, kol apskrus.
Žingsnis 3
Į kepimo indo dugną sudėkite marinuotas bulves ir saliero šaknį, ant viršaus - keptą vištieną ir uždenkite česnako galvutėmis. Viską pašaukite į įkaitintą 200 ℃ orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos