Publikavimo data: 2024-03-27
Vištienos šlaunelės su sūriu
Vištienos šlaunelės yra daugelio patiekalų pagrindas. Jas galima greitai ir įvairiai paruošti: kepti keptuvėje, kepti orkaitėje su daržovėmis ir bulvėmis, kepti šašlykus arba dėti į plovą. Universalus vištienos šlaunelių gaminimo būdas - kepti jas orkaitėje. Tokiu būdu vištieną galite kepti tiesiog marinate arba, pavyzdžiui, į ją įdėti sūrio. Toks skonių derinys suteiks patiekalui papildomo švelnumo. O kad vištiena išliktų sultinga, šlauneles prieš tai reikėtų pamarinuoti.
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką ir skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite sūrį griežinėliais.
Žingsnis 3
Sūrio griežinėlius dėkite po šlaunelės oda taip, kad jie būtų ant mėsos viršaus.
Žingsnis 4
Vištienos šlauneles pasūdykite, papipirinkite ir pabarstykite prieskoniais.
Žingsnis 5
Šlauneles sudėkite į kepimo indą. Aptepkite vištieną majonezu, sudėkite česnaką ir palikite marinuotis 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Įdėkite kepimo formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 minučių.
Kategorijos