Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos šlaunelės svogūnų marinate
Vištienos šlaunelės svogūnų marinate - tai švelni vištiena su grilio skoniu. Tačiau ją galima kepti ir įprastomis namų sąlygomis, naudojant tik orkaitę. Svogūnų marinatas prisotina vištieną neįtikėtino skonio ir aromato ir padaro ją itin sultingą.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu. Sudėkite smulkintą svogūną ir mėsą pasūdykite. Šiame etape svarbu sumaišyti mėsą su svogūnu, kad svogūnas atiduotų kuo daugiau sulčių. Sudėkite likusius prieskonius ir palikite mėsą bent pusvalandžiui.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite mėsą į formą ir užpilkite truputį šalto vandens. Uždenkite formą dangčiu ir kepkite mėsą 40 minučių.
Žingsnis 3
Galutiniame etape nuimkite dangtį, apšlakstykite mėsą išsiskyrusiomis sultimis ir kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos