Publikavimo data: 2024-09-17
Vištienos šlaunelių filė džiovintose slyvose su vynu
Šį receptą man rekomendavo kolegė prie arbatos puodelio, ir aš labai norėjau jį pagaminti. Net neįsivaizdavau, kad patiekalas pasirodys toks skanus ir neįprastas. Slyvų rūgštelės ir baltojo sauso vyno derinys nepaliks abejingų!
Žingsnis 1
Kepkite vištieną augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus, ir išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje pakepinkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, įberkite šaukštą miltų, išmaišykite ir supilkite 300 ml vyno.
Žingsnis 3
Sudėkite vištieną prie svogūnų ir vyno ir troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite džiovintas slyvas ir troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 5
Vynas pamažu išgaruos ir gausite gardžią vištieną saldžiarūgščiame padaže.
Kategorijos