Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos šlaunelių kotletai
Vištienos šlaunelė nėra laikoma dietine mėsa, tačiau ji labai naudinga sveikatai: joje yra B grupės vitaminų ir vertingų medžiagų, tokių kaip kalis, cinkas ir geležis. Be to, vištiena yra lengvai virškinami baltymai, kurie yra energijos šaltinis. Vištienos šlaunelių kotletai - tai apetitą žadinantis patiekalas, kurio minkšta mėsa paruošta aromatingame sojų padažo marinate. Patiekalas būna labai skanus, sultingas ir maistingas.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Paruoštus kotletus sudėkite į gilų dubenį. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, vištieną pagardinkite prieskoniais. Kruopščiai išmaišykite mėsos gabalėlius, kad jie visiškai įsigertų į prieskonius. Tada į dubenį supilkite sojų padažą ir dar kartą išmaišykite. Palikite vištieną 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir palikite įkaisti. Paimkite du dubenis: viename dubenyje suplakite vištienos kiaušinius, o į kitą supilkite miltus. Iškeptus šlaunelių gabalėlius pirmiausia panardinkite į kiaušinius, o paskui į miltus. Dėkite šlauneles į įkaitintą keptuvę ir kepkite po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos