Publikavimo data: 2024-06-13
Vištienos šlaunelių kotletai
Vištienos kumpio kotletas - tai biudžetinis patiekalas visai šeimai. Jums tereikia nusipirkti mėsos, o likusių ingredientų visada rasite virtuvėje. Šviežios vištienos šlaunelės turi lygią, vienodos spalvos odą ir nesuplyšusį pjūvį. Nepamirškite, kad šviežia paukštiena yra beveik bekvapė. Jei renkatės atšaldytą mėsą, atkreipkite dėmesį į šaldymo kameros temperatūrą - ji turėtų būti nuo 0 iki +6 laipsnių. Tokios mėsos galiojimo laikas yra ne ilgesnis kaip 5 dienos.
Žingsnis 1
Paruoškite kumpius. Nuo mėsos nuimkite odą, perpjaukite vidų išilgai ir išpjaukite kaulus. Uždenkite gabalėlius maistine plėvele ir suplakite plaktuvu. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Apvoliokite kotletus miltuose ir plaktame kiaušinyje. Įjunkite vidutinę ugnį, įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir leiskite jam įkaisti. Tada sudėkite apvoliotus kumpius ir kepkite po 6-7 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptus kotletus sudėkite ant kepimo skardos ir 10-15 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos