Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos šonkauliukų sriuba
Pjaustydami vištą neskubėkite išmesti vidurių. Tai labai vertingas dietinis produktas, kuris senovės Rusijoje buvo laikomas delikatesu ir ruošiamas šventiniam stalui. Vištienos vidurius sudaro kepenys, širdis, skrandis. Iš jų verdama skani ir naudinga sriuba. Išvalytais subproduktais dabar prekiaujama daugelyje parduotuvių. Gaminti patiekalus iš jau paruoštų vidurių tampa dar paprasčiau. Skirtingai nei mėsa, jie yra pigesni, o mikroelementų rinkiniu ją pranoksta.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Morkas ir svogūnus 2-3 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 2
Paruoškite sriubą su vištienos viduriukais. Puode užvirinkite vandenį. Nusunkite vidurius, virkite ant silpnos ugnies 50-60 minučių, nugriebkite putas. Po to nusausinkite bulves, įberkite druskos. Padidinkite ugnį. Užvirus virkite 15 minučių. Įdėkite daržovių ir ryžių kepsnį. 5 minutes pavirkite, kol užvirs. Nuimkite sriubą nuo viryklės. Įdėkite lauro lapą, česnaką ir krapus. Palikite patiekalą 20 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos