Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose

Norint valgyti sultingus vištienos sparnelius su traškia apkepo mase, nebūtina eiti į greito maisto užkandinę. Juos galite pasigaminti namuose ir jie bus tokie pat skanūs. Duonelės traškučių receptus galima suskirstyti į dvi grupes - keptuvėje kepti arba gruzdinti sparneliai ir orkaitėje kepti vištienos sparneliai duonelėje. Dribsniai gali būti įvairūs: kvietiniai miltai, džiūvėsėliai, traškučiai arba kukurūzų dribsniai.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
353 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir džiūvėsėlius. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos.

Žingsnis 2

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Marinuokite sparnelius. Sudėkite vištienos sparnelius į gilų dubenį ir pabarstykite prieskoniais. Galite naudoti tik druską ir pipirus. Jei norite aštrių vištienos sparnelių, įberkite žiupsnelį raudonųjų pipirų. Dubenį su sparnais uždenkite maistine plėvele arba dangčiu. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad vištiena įsigertų prieskonių. Į kiaušinius įpilkite pieno.

Žingsnis 3

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Vištienos sparnelius apvoliokite džiūvėsėliuose. Dalį vištienos sparnelių panardinkite į dubenėlį su kiaušiniu. Tada iš visų pusių pamerkite į dubenėlį su džiūvėsėliais. Tada vėl panardinkite į kiaušinio ir džiūvėsėlių dubenėlį. Taip gausite storesnį duonos sluoksnį. Taip pat apvoliokite likusius vištienos sparnelius.

Žingsnis 4

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 4
Toliau kepkite sparnelius. Ant kaitvietės pastatykite keptuvę. Įpilkite į ją daug aliejaus. Keptuvei įkaitus, lėtai nuleiskite vištienos sparnelius į verdantį aliejų. Sparnelius apverskite mentele arba iešmeliu. Kepkite, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus vištienos sparnelius perkelkite į popieriniais rankšluosčiais uždengtą indą. Kai servetėlės sugers aliejaus perteklių, perkelkite į kitą lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos