Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose

Norint valgyti sultingus vištienos sparnelius su traškia apkepo mase, nebūtina eiti į greito maisto užkandinę. Juos galite pasigaminti namuose ir jie bus tokie pat skanūs. Duonelės traškučių receptus galima suskirstyti į dvi grupes - keptuvėje kepti arba gruzdinti sparneliai ir orkaitėje kepti vištienos sparneliai duonelėje. Dribsniai gali būti įvairūs: kvietiniai miltai, džiūvėsėliai, traškučiai arba kukurūzų dribsniai.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
353 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir džiūvėsėlius. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos.

Žingsnis 2

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Marinuokite sparnelius. Sudėkite vištienos sparnelius į gilų dubenį ir pabarstykite prieskoniais. Galite naudoti tik druską ir pipirus. Jei norite aštrių vištienos sparnelių, įberkite žiupsnelį raudonųjų pipirų. Dubenį su sparnais uždenkite maistine plėvele arba dangčiu. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad vištiena įsigertų prieskonių. Į kiaušinius įpilkite pieno.

Žingsnis 3

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Vištienos sparnelius apvoliokite džiūvėsėliuose. Dalį vištienos sparnelių panardinkite į dubenėlį su kiaušiniu. Tada iš visų pusių pamerkite į dubenėlį su džiūvėsėliais. Tada vėl panardinkite į kiaušinio ir džiūvėsėlių dubenėlį. Taip gausite storesnį duonos sluoksnį. Taip pat apvoliokite likusius vištienos sparnelius.

Žingsnis 4

Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose Žingsnis 4
Toliau kepkite sparnelius. Ant kaitvietės pastatykite keptuvę. Įpilkite į ją daug aliejaus. Keptuvei įkaitus, lėtai nuleiskite vištienos sparnelius į verdantį aliejų. Sparnelius apverskite mentele arba iešmeliu. Kepkite, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus vištienos sparnelius perkelkite į popieriniais rankšluosčiais uždengtą indą. Kai servetėlės sugers aliejaus perteklių, perkelkite į kitą lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos