Publikavimo data: 2024-04-01
Vištienos sparneliai džiūvėsėliuose
Norint valgyti sultingus vištienos sparnelius su traškia apkepo mase, nebūtina eiti į greito maisto užkandinę. Juos galite pasigaminti namuose ir jie bus tokie pat skanūs. Duonelės traškučių receptus galima suskirstyti į dvi grupes - keptuvėje kepti arba gruzdinti sparneliai ir orkaitėje kepti vištienos sparneliai duonelėje. Dribsniai gali būti įvairūs: kvietiniai miltai, džiūvėsėliai, traškučiai arba kukurūzų dribsniai.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir džiūvėsėlius. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos.
Žingsnis 2
Marinuokite sparnelius. Sudėkite vištienos sparnelius į gilų dubenį ir pabarstykite prieskoniais. Galite naudoti tik druską ir pipirus. Jei norite aštrių vištienos sparnelių, įberkite žiupsnelį raudonųjų pipirų. Dubenį su sparnais uždenkite maistine plėvele arba dangčiu. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad vištiena įsigertų prieskonių. Į kiaušinius įpilkite pieno.
Žingsnis 3
Vištienos sparnelius apvoliokite džiūvėsėliuose. Dalį vištienos sparnelių panardinkite į dubenėlį su kiaušiniu. Tada iš visų pusių pamerkite į dubenėlį su džiūvėsėliais. Tada vėl panardinkite į kiaušinio ir džiūvėsėlių dubenėlį. Taip gausite storesnį duonos sluoksnį. Taip pat apvoliokite likusius vištienos sparnelius.
Žingsnis 4
Toliau kepkite sparnelius. Ant kaitvietės pastatykite keptuvę. Įpilkite į ją daug aliejaus. Keptuvei įkaitus, lėtai nuleiskite vištienos sparnelius į verdantį aliejų. Sparnelius apverskite mentele arba iešmeliu. Kepkite, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus vištienos sparnelius perkelkite į popieriniais rankšluosčiais uždengtą indą. Kai servetėlės sugers aliejaus perteklių, perkelkite į kitą lėkštę.
Kategorijos