Publikavimo data: 2024-06-09
Vištienos sriuba su naminiais makaronais
Pirmasis patiekalas yra būtinas namuose ruoštam maistui ir sveikos mitybos pagrindas. Sriubos apsaugo nuo skrandžio ligų, yra geriau virškinamos ir sušildo šaltuoju metų laiku. Sriuba taip pat stiprina imuninę sistemą ir padeda nepriaugti viršsvorio.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus: 6 kiaušinius sumaišykite su kiaušinio tryniu ir druska, suplakite šakute ir supilkite į persijotus miltus. Tešlą iš pradžių išminkykite šakute dubenyje, paskui ant stalo rankomis. Minkykite 10 minučių, kol tešla taps lygi ir vientisa. Sudėkite į maišelį ir palikite 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą padalykite į 3 dalis, kiekvieną jų plonai iškočiokite, suvyniokite ir aštriu peiliu plonai supjaustykite, rankomis iškočiokite makaronus, pabarstykite miltais ir palikite 20 minučių džiūti.
Žingsnis 3
Nuimkite puodą nuo kaitlentės, išimkite mėsą ir išmeskite daržoves. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite gabalėliais. Sultinį perkoškite, grąžinkite ant viryklės, į verdantį sultinį sudėkite supjaustytus svogūnus, morkas ir salierus ir virkite, kol suminkštės. Supilkite makaronus ir virkite 5 minutes, sudėkite mėsos gabalėlius ir žoleles, pavirkite dar porą minučių.
Kategorijos