Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos sriuba su plaktu kiaušiniu
Vištienos sriuba su plaktu kiaušiniu - geriausias pasirinkimas lengviems ir maistingiems pietums. Sultinyje iš plakto vištos kiaušinio atsiranda įmantrūs raštai, o patiekalo skonis tampa išraiškingas ir sodrus. Kadangi kiaušiniai apdorojami minimalioje temperatūroje, svarbu, kad produktas būtų kuo šviežesnis. Jei pageidaujate, į sriubą galite įdėti šiek tiek vermišėlių ir prieskonių. Tačiau net ir be papildomų prieskonių sriuba gaunasi skani.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Vištieną išvirkite, kol išvirs, 2 litrus sultinio perkoškite per sietelį, mėsą atvėsinkite ir savaip supjaustykite. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Į sultinį sudėkite bulvių kubelius ir virkite 10 minučių nuo virimo temperatūros. Sudėkite daržovių užkandį, virkite dar 10 minučių. Įmuškite kiaušinius, atsargiai įmuškite juos į sriubą, stipriai maišydami puodo turinį. Pagal pageidavimą pagardinkite druska ir prieskoniais. Po 1-2 minučių baigkite virti.
Kategorijos