Publikavimo data: 2025-08-19
Vištienos sriuba su ryžiais
Vištienos sriuba su ryžiais yra labai skani, maistinga ir sveika. Norėdami tradicinę ryžių sriubą paversti originaliu, įdomaus skonio patiekalu, nebijokite eksperimentuoti, pridėdami įvairių ingredientų. Pavyzdžiui, į sudėtį įmaišykite vištos kiaušinį. Kiaušinį reikėtų šiek tiek paplakti ir pačioje virimo pabaigoje plona srovele supilti į verdančią sriubą, nuolat maišant. Ši maža gudrybė pakeis kasdienio patiekalo skonį. Nepamirškite, kad ryžiai turi būti kruopščiai nuplauti.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Vištienos šlauneles be odos sudėkite į šaltą vandenį ir užvirinkite. Jei reikia, nupilkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 25 minutes. Išimkite vištieną iš sultinio ir šiek tiek atvėsinkite. Atskirkite mėsą nuo kaulų, suplėšykite ją vidutinio dydžio gabalėliais. Ryžius supilkite į sultinį ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Kol verda sultinys, puode įkaitinkite augalinį aliejų. Ant vidutinės ugnies kepkite svogūnus ir morkas apie 7 minutes.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Lengvai įmuškite vištos kiaušinį. Į sultinį sudėkite daržovių užkandį, druską ir universalius prieskonius. Sriubai pradėjus virti, pamažu plona srovele supilkite plaktą kiaušinį, nuolat maišydami.
Kategorijos