Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos sriuba su sūdytais agurkais
Nuo senų laikų vištienos sriuba buvo rekomenduojama ligoniams, kad sustiprintų organizmą, nes skystas maistas yra lengviau virškinamas. Žydai penktadieniais virdavo vištieną, o iš gauto vištienos sultinio ruošdavo sriubą ateinančiai savaitei. Vištienos sriuba nepakeičiama sergant virškinamojo trakto ligomis, be to, joje yra daug ląstelienos, kuri būtina kiekvienam žmogui.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, sudėkite vištienos šlauneles ir 30-45 min. virkite sultinį ant vidutinės ugnies. Svogūną supjaustykite griežinėliais, morkas sutarkuokite arba supjaustykite nedideliais strypeliais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite 4-5 min. Agurkus sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į keptuvę su iš jų išsiskyrusiu sūrymu ir troškinkite dar 4 minutes.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Į keptuvėje esančias daržoves supilkite pomidorų pastą ir troškinkite dar 2 minutes. Išimkite vištieną iš sultinio ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Supjaustytas bulves sudėkite į vištienos sultinį ir virkite 15 minučių. Šiame etape sriubos nesūdykite, nes priešingu atveju kyla pavojus ją persūdyti.
Žingsnis 5
Kai vištiena atvės, atskirkite ją nuo kaulų ir supjaustykite kubeliais, tada sudėkite į sultinį su bulvėmis, sudėkite troškintas daržoves, įdėkite lauro lapą ir virkite 5 minutes, tada įberkite druskos ir pipirų. Smulkiai supjaustykite žoleles. Sriubą supilkite į lėkštes, papuoškite žalumynais.
Kategorijos