Publikavimo data: 2024-04-05
Vištienos suktinukas su grybais
Vištienos vyniotinis su grybais - sotus ir skanus patiekalas, kuriuo gali mėgautis visa šeima. Tokį vyniotinį rudenį verta ruošti su šviežiai surinktais grybais. Tada troškinys bus dar gardesnis. Receptas paprastas. Tešla ir įdaras gaminami iš paprastų ingredientų.
Žingsnis 1
Paruoškite vyniotinių tešlą. Dubenyje sumaišykite minkštą varškę, vištienos kiaušinį, pieną, druską ir augalinį aliejų. Persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius. Išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite į varškės mišinį. Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Grybus apkepkite augaliniame aliejuje. Pagardinkite druska, pipirais ir 50 ml grietinėlės. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos skystis. Perkelkite grybus su grietinėle į dubenį. Keptuvėje, kurioje kepė grybai, pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus. Į svogūnus sudėkite filė. Kepkite, kol mėsa pabals. Pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite paprikomis. Įpilkite 50 ml grietinėlės ir 1 valgomąjį šaukštą miltų. Gerai išmaišykite. Virkite, kol grietinėlė sutirštės. Perkelkite filė į dubenį su grybais. Leiskite visiškai atvėsti. Sudėkite žoleles ir sūrį.
Žingsnis 3
Susukite ritinėlį. Tešlą plonai iškočiokite į apskritimą. Įdarą ant tešlos paskleiskite tolygiu sluoksniu 2-3 cm nuo krašto. Suvyniokite tešlą ir įdarą į ritinį taip, kad kraštai persidengtų. Suvyniokite ritinio galus. Šonų kraštus užlenkite į vidų. Apverskite vyniotinį ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Suktinukas turėtų tapti gražios auksinės rudos spalvos.
Kategorijos