Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos sultinys ant keptų daržovių
Kaip paįvairinti vaikystėje mėgstamo vištienos sultinio skonį? Pridėkite keptų daržovių! Jos suteiks sultiniui ypatingą aromatą ir pikantišką skonį. Šį sultinį galima naudoti kaip sriubų pagrindą arba atskirai. Tam tikslui patiekite jį su mėsa, papuošę žaliųjų svogūnų stiebais ir virtu kiaušiniu.
Žingsnis 1
Į didelį puodą įpilkite vandens ir sudėkite paukščių skerdenas.
Žingsnis 2
Morkas ir svogūnus perpjaukite išilgai pusiau. Stambiai supjaustykite salierų stiebus.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite griežinėliais supjaustytas daržoves, neįpilkite aliejaus. Kepkite pjautine puse, kol atsiras spalvotas raštas.
Žingsnis 4
Neužvirus sultiniui, sudėkite keptas daržoves ir petražolių stiebus. Sumažinkite ugnį ir virkite daržoves 90 minučių. Įberkite druskos ir pipirų ir virkite dar 40-50 minučių.
Žingsnis 5
Leiskite sultiniui atvėsti. Atskirkite sultinį, daržoves ir paukštieną vieną nuo kito. Paukštieną išskobkite, pašalinkite kremzles ir kaulus.
Žingsnis 6
Keptuvėje apkepkite baltus žaliojo svogūno stiebus. Kepkite vištienos gabalėlius alyvuogių aliejuje, kol taps auksiniai.
Žingsnis 7
Į dubenį sudėkite virtą kiaušinį, vištieną ir žaliųjų svogūnų stiebus. Supilkite karštą sultinį.
Kategorijos