Vištienos sultinys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Vištienos sultinys receptas

Skanus vištienos sultinys yra būtinas pietų meniu, jei norite pirmojo patiekalo, o sriubai nėra laiko. Išvirti klasikinį sultinį reikėtų maždaug per 40 minučių. Tiek laiko užteks, kad spėtumėte šiek tiek pavalgyti nuo apetitą keliančių kvapų, kurie pasklis po visą virtuvę.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
35 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos sultinys receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Nuplaukite ir nusausinkite vištienos blauzdas ir sparnelius. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Vištienos sultinys receptas Žingsnis 2
Sudėkite mėsą į puodą su šaltu vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir nugriebkite vandens paviršiuje susidariusias putas.

Žingsnis 3

Vištienos sultinys receptas Žingsnis 3
Stambiai supjaustykite daržoves, apšlakstykite jas aliejumi ir 10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Jos turi būti šiek tiek apanglėjusios.

Žingsnis 4

Vištienos sultinys receptas Žingsnis 4
Perkelkite daržoves į vandenį su vištiena, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite sultinį ant silpnos ugnies neuždengę puodo dangčiu 40 minučių.

Žingsnis 5

Vištienos sultinys receptas Žingsnis 5
Paruoštą sultinį perkoškite per sietelį.Iš sultinio gautas daržoves galima naudoti ruošiant grietinines sriubas, o vištieną galima dėti į patį sultinį arba į salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su vištiena, sriubos, sultiniai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, virti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, sriubos su kiaušiniu, sriubos su vištienos kiaušiniu, sultiniai su kiaušiniu

Kategorijos