Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos sultinys receptas
Skanus vištienos sultinys yra būtinas pietų meniu, jei norite pirmojo patiekalo, o sriubai nėra laiko. Išvirti klasikinį sultinį reikėtų maždaug per 40 minučių. Tiek laiko užteks, kad spėtumėte šiek tiek pavalgyti nuo apetitą keliančių kvapų, kurie pasklis po visą virtuvę.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Nuplaukite ir nusausinkite vištienos blauzdas ir sparnelius. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą į puodą su šaltu vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros ir nugriebkite vandens paviršiuje susidariusias putas.
Žingsnis 3
Stambiai supjaustykite daržoves, apšlakstykite jas aliejumi ir 10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Jos turi būti šiek tiek apanglėjusios.
Žingsnis 4
Perkelkite daržoves į vandenį su vištiena, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite sultinį ant silpnos ugnies neuždengę puodo dangčiu 40 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą sultinį perkoškite per sietelį.Iš sultinio gautas daržoves galima naudoti ruošiant grietinines sriubas, o vištieną galima dėti į patį sultinį arba į salotas.
Kategorijos