Publikavimo data: 2024-01-06
Vištienos sultinys su makaronais receptas
Vištienos sultinys su makaronais - puikus pirmasis patiekalas. Jį labai lengva išvirti. Virimui reikės bet kurios vištienos dalies. Kadangi sultinyje yra daug vištienos, patiekalas gaunasi sotus ir sotus. O auksinė spalva išgaunama į sultinį įdėjus keptų morkų. Šiame recepte naudojami pirktiniai makaronai. Tačiau juos galite pakeisti naminiais makaronais.
Žingsnis 1
Vištieną reikia nuplauti. Nuplaukite svogūną, bet jo nelupkite. Nuplaukite ir nulupkite morkas, sutarkuokite jas stambia tarka. Žalumynus susmulkinkite peiliu. Pora šakelių palikite nepaliestas.
Žingsnis 2
Pradėkite virti sultinį. Vištieną užpilkite 2 litrais vandens. Pastatykite puodą ant ugnies. Į vandenį sudėkite svogūną, pipirų žirnelius, porą žolelių šakelių. Po 10 minučių vanduo užvirs. Nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį. Vištienos sultinį su makaronais virkite uždengę dangtį 60 minučių.Kad sultinys išvirtų greičiau, imkite ne visą vištą, o, pavyzdžiui, nedideles blauzdas. Atminkite, kad paukštiena verda ilgiau.
Žingsnis 3
Sultinys turi būti skaidrus. Tam išimkite visus ingredientus ir perkoškite per sietelį. Grįžkite sultinį atgal ant viryklės ir užvirinkite.Į puodą įpilkite reikiamą kiekį filtruoto arba virinto vandens.
Žingsnis 4
Paruoškite kepsnį. Tam ant ugnies pastatykite saulėgrąžų aliejumi pateptą keptuvę. Sudėkite morkas ir kepkite jas apie 5 minutes. Kad morkos nesuliptų, kepkite jas nuolat maišydami.
Žingsnis 5
Paruoškite mėsą. Atskirkite ją nuo kaulo ir rankomis supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 6
Baigti gaminti. Išvirkite makaronus ir kartu su mėsa sudėkite juos į verdantį sultinį.Jie bus paruošti per 5 minutes. Įberkite druskos ir smulkintų žolelių. Išjunkite viryklę. Kaip matote, išvirti sultinį su makaronais ir vištiena nėra sudėtinga.
Žingsnis 7
Išvirusi vištienos sriuba turi pastovėti 5-10 minučių. Patiekite ją giliose lėkštėse. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkiai supjaustytomis šviežiomis arba šaldytomis žolelėmis.
Kategorijos