Publikavimo data: 2024-09-22
Vištienos sultinys su nesmulkintomis pupelėmis
Naudingas, sotus ir ne itin kaloringas patiekalas. Sultinys bus ypač skanus ir sotus, jei gamindami naudosite naminę vištieną. Pageidautina pupeles pamirkyti kelias valandas ar net per naktį, bet nebūtinai. Vis dėlto, jei tai padarysite iš anksto, gerokai sutrumpės virimo laikas. Vietoj krapų galite naudoti kitas žoleles, pavyzdžiui, petražoles arba salierus.
Žingsnis 1
Pupeles ir vištieną kartu išvirkite ant silpnos ugnies. Kai sultinys užvirs, nugriebkite putas. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Virkite dvi ar tris valandas.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite ryšulėlį krapų. Į paruoštą sultinį supilkite žoleles, įdėkite lauro lapą. Palikite kelioms minutėms, kad prieskoniai ir žolelės susigertų.
Kategorijos