Publikavimo data: 2024-01-06
Vištienos sultinys su ryžiais receptas
Vištienos sultinį su ryžiais visai nesunku paruošti. Šis patiekalas ypatingas tuo, kad ryžiai verdami atskirai, o tik tada paskleidžiami lėkštėse ir užpilami sultiniu. Dėl to ryžių sriuba ant sultinio gaunasi ne tiršta. Gaminimui geriau naudoti visą naminę vištą. Tokiu atveju sriuba bus sodri ir kvapni.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite vištieną. Nuvalykite ir nuplaukite daržoves. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Žalius ryžius nuplaukite 3-4 kartus. Susmulkinkite žalumynus.
Žingsnis 2
Išvirkite vištienos sultinį su ryžiais. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite jį ant ugnies. Palaukite 10 minučių, kol vanduo užvirs. Į puodą suberkite paukštieną, svogūnus ir morkas. Įberkite druskos ir prieskonių. Virkite paukštį 50 minučių ant silpnos ugnies. jei reikia, į puodą įpilkite daugiau vandens. Skystis turi visiškai apsemti paukštį.
Žingsnis 3
Ryžius išvirkite atskirame puode. Įpilkite 450 ml vandens, įberkite pusę šaukštelio druskos, suberkite ryžius ir pastatykite ant ugnies. Virkite 20-25 minutes ant silpnos ugnies. Vanduo turėtų išvirti. Ryžius nuplaukite ir atidėkite į šalį, kol bus patiektas sultinys. jei turite daugiafunkcinę viryklę, geriausia ryžius joje virti "Grūdų" režimu.
Žingsnis 4
Baigkite virti sriubą. Išimkite vištieną ir svogūnus iš puodo ir atskirkite mėsą nuo kaulų. Dabar pasiruoškite patiekti. Ryžių sriubą ant sultinio reikia supilti į lėkštes, sudedamąsias dalis išdėliojant ant dugno ir užpilant sultiniu.
Kategorijos