Vištienos sultinys su ryžiais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Vištienos sultinys su ryžiais receptas

Vištienos sultinį su ryžiais visai nesunku paruošti. Šis patiekalas ypatingas tuo, kad ryžiai verdami atskirai, o tik tada paskleidžiami lėkštėse ir užpilami sultiniu. Dėl to ryžių sriuba ant sultinio gaunasi ne tiršta. Gaminimui geriau naudoti visą naminę vištą. Tokiu atveju sriuba bus sodri ir kvapni.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos sultinys su ryžiais receptas Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite vištieną. Nuvalykite ir nuplaukite daržoves. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Žalius ryžius nuplaukite 3-4 kartus. Susmulkinkite žalumynus.

Žingsnis 2

Vištienos sultinys su ryžiais receptas Žingsnis 2
Išvirkite vištienos sultinį su ryžiais. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite jį ant ugnies. Palaukite 10 minučių, kol vanduo užvirs. Į puodą suberkite paukštieną, svogūnus ir morkas. Įberkite druskos ir prieskonių. Virkite paukštį 50 minučių ant silpnos ugnies. jei reikia, į puodą įpilkite daugiau vandens. Skystis turi visiškai apsemti paukštį.

Žingsnis 3

Vištienos sultinys su ryžiais receptas Žingsnis 3
Ryžius išvirkite atskirame puode. Įpilkite 450 ml vandens, įberkite pusę šaukštelio druskos, suberkite ryžius ir pastatykite ant ugnies. Virkite 20-25 minutes ant silpnos ugnies. Vanduo turėtų išvirti. Ryžius nuplaukite ir atidėkite į šalį, kol bus patiektas sultinys. jei turite daugiafunkcinę viryklę, geriausia ryžius joje virti "Grūdų" režimu.

Žingsnis 4

Vištienos sultinys su ryžiais receptas Žingsnis 4
Baigkite virti sriubą. Išimkite vištieną ir svogūnus iš puodo ir atskirkite mėsą nuo kaulų. Dabar pasiruoškite patiekti. Ryžių sriubą ant sultinio reikia supilti į lėkštes, sudedamąsias dalis išdėliojant ant dugno ir užpilant sultiniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos