Publikavimo data: 2024-01-06
Vištienos sultinys su vermišeliais receptas
Vištienos sultinyje su vermišeliais yra daug naudingų medžiagų ir vitaminų. Reguliariai valgant šią sriubą gerėja imunitetas ir širdies veikla. Patiekalas taip pat teigiamai veikia nervų sistemą. Jį išvirti nėra sudėtinga. Pagal mūsų receptą sriuba verdama su bulvėmis, tačiau, jei norisi, jų galima ir nevirti.
Žingsnis 1
Vištieną nuplaukite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Nuplaukite daržoves ir nulupkite jas. Vieną svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Vieną morką sutarkuokite stambia tarka. Bulves supjaustykite kubeliais ir užpilkite šaltu vandeniu, kad nepatamsėtų. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite žoleles.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti vištienos sultinį su vermišeliais ir bulvėmis. Į puodą įdėkite vištieną, vieną visą morką ir vieną visą svogūną. Viską užpilkite vandeniu iki pat krašto. Uždėkite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Nuplaukite putas skepetaite ir sumažinkite kaitrą. Virkite 40-50 minučių. kad sultinys būtų skaidresnis, virkite atidengę dangtį ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Iš sriubos išimkite svogūnus ir morkas. Išimkite vištieną ir atskirkite mėsą nuo kaulų. Į sultinį sudėkite bulves ir užvirus virkite dar 15 minučių. Mėsą palikite nuošalyje, kad vėliau galėtumėte dėti į lėkštes.
Žingsnis 4
Pasiruoškite keptuvę. Tam ant silpnos ugnies pastatykite augaliniu aliejumi pateptą keptuvę. Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas. Kepkite 3 min. kad keptuvė apskrustų ir nesudegtų, kepkite maišydami.
Žingsnis 5
Baigti gaminti. Į puodą sudėkite kepsnį ir vermišelius. Virkite 5-7 minutes. Įberkite druskos ir prieskonių. Išmaišykite. Tada sudėkite žoleles ir uždenkite sriubą dangčiu, kad ji pastovėtų.
Žingsnis 6
Net sriubą galima patiekti gražiai, kaip restorane. Tam ją supilkite į gražias vienspalves gilias lėkštes. Į sultinį įdėkite paukštienos, pabarstykite žolelėmis. Lėkštę padėkite ant vienspalvės servetėlės.
Kategorijos