Publikavimo data: 2024-04-17
Vištienos troškinys
Troškinys su vištiena pagrįstai gali būti laikomas dietiniu patiekalu. Vištienos troškinyje, gaminamame iš vištienos krūtinėlės, yra daug naudingų daržovių ir prieskoninių žolelių. Jame nėra grūdų ir makaronų, todėl patiekalą galima patarti įsidėmėti sveikos mitybos šalininkams. Kad sultinys būtų skanus, reikia rinktis šviežią vištienos krūtinėlę. Negalima virti troškinio iš atitirpinto produkto. Atšaldyta filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, malonaus kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė. Aptepkite mėsą augaliniu aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, sudėkite ant kepimo skardos. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-12 minučių. Tada ją išimkite, suvyniokite į foliją ir atidėkite į šalį, kol ruošite kitus produktus.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Dideliame storadugniame puode įkaitinkite augalinį aliejų ir maišydami ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite salierus ir maišydami kepkite dar 5 minutes. Sudėkite bulves ir kepkite 10 minučių uždengę dangtį, retkarčiais pamaišydami. Į puodą suberkite petražoles ir aitriąją papriką.
Žingsnis 3
Paruoškite troškinį. Sumaišykite grietinėlę ir miltus dubenyje iki vientisos masės. Supilkite vandenį į puodą su daržovėmis, viską išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir miltus į puodą, gerai išmaišykite. Užvirkite, virkite 7 minutes. Vištienos filė išvyniokite iš folijos ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į troškinį. Taip pat į puodą supilkite kukurūzų grūdus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Virkite 5 minutes.
Kategorijos