Vištienos troškinys piene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Vištienos troškinys piene

Viščiukų, kaip kaimo paukščių, auginimo ir laikymo kultūra pas mus atkeliavo iš Rytų. Ikirevoliucinėje Rusijoje ypač vertingos buvo stambios, antsvorį turinčios veislės: Bramos, Kočinčinos ir Plymouthrocks. Jų sunkios skerdenos buvo verdamos padažuose ir kepamos. Tačiau viskas pasikeitė atsiradus "broileriams". Daug svorio priaugę paukščiai per trumpą laiką turėjo sultingą, švelnią, skanią mėsą, kurią virėjai visame pasaulyje pradėjo naudoti maistui gaminti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos troškinys piene Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite porcijomis ir sudėkite į dubenį. Pagardinkite druska ir prieskoniais, išmaišykite ir palikite marinuotis 10-12 minučių.

Žingsnis 2

Vištienos troškinys piene Žingsnis 2
Vištienos gabalėlius dėkite į įkaitintą keptuvę, iš anksto pateptą augaliniu aliejumi, ir apkepkite iš abiejų pusių, kol "paruduos".

Žingsnis 3

Vištienos troškinys piene Žingsnis 3
Tada vištieną sudėkite į lėkštę, o miltus suberkite į keptuvę ir lengvai apkepkite. Supilkite pieną, druską ir smulkintą česnaką ir sudėkite vištienos gabalėlius į pieno mišinį. Troškinkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 20-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos