Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos troškinys piene
Viščiukų, kaip kaimo paukščių, auginimo ir laikymo kultūra pas mus atkeliavo iš Rytų. Ikirevoliucinėje Rusijoje ypač vertingos buvo stambios, antsvorį turinčios veislės: Bramos, Kočinčinos ir Plymouthrocks. Jų sunkios skerdenos buvo verdamos padažuose ir kepamos. Tačiau viskas pasikeitė atsiradus "broileriams". Daug svorio priaugę paukščiai per trumpą laiką turėjo sultingą, švelnią, skanią mėsą, kurią virėjai visame pasaulyje pradėjo naudoti maistui gaminti.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite porcijomis ir sudėkite į dubenį. Pagardinkite druska ir prieskoniais, išmaišykite ir palikite marinuotis 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Vištienos gabalėlius dėkite į įkaitintą keptuvę, iš anksto pateptą augaliniu aliejumi, ir apkepkite iš abiejų pusių, kol "paruduos".
Žingsnis 3
Tada vištieną sudėkite į lėkštę, o miltus suberkite į keptuvę ir lengvai apkepkite. Supilkite pieną, druską ir smulkintą česnaką ir sudėkite vištienos gabalėlius į pieno mišinį. Troškinkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 20-35 minutes.
Kategorijos