Publikavimo data: 2024-04-05
Vištienos vyniotinis butelyje
Ritinio butelyje receptas yra gana paprastas. Tereikia vištienos, sultinio ir želatinos, o visa kita galima pridėti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, į suktinuką įdėkite įvairių daržovių, česnako, mėgstamų prieskonių. Patiekalas gaunasi minkštas, sotus ir naudingas. O svarbiausia - būti tikriems dėl jo kokybės, kitaip nei parduotuvėje pirkto vištienos vyniotinio. Vištienos vyniotinį supjaustykite riekelėmis ir pasidarykite sumuštinį. Arba patiekite jį kaip užkandį ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Vištieną sudėkite į puodą su vandeniu. Į puodą sudėkite morkas, svogūnus ir česnakus. Užvirkite ir virkite, kol suminkštės, apie 30 minučių. Įpusėjus virimui įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą. Išvirusią mėsą išimkite iš sultinio ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite želė. Puode palikite reikiamą kiekį sultinio ir sudėkite želatiną. Įjunkite vidutinę ugnį ir maišydami leiskite želatinai išbrinkti apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite butelyje esantį ritinėlį. Mėsą padalykite į kąsnio dydžio gabalėlius. Į butelio dugną įdėkite šiek tiek vištienos ir užspauskite. Sutarkuokite virtas morkas ir sudėkite ant vištienos. Ant morkų sudėkite susmulkintus žaliuosius svogūnus ir susmulkintus pipirus. Ant viršaus sudėkite likusią mėsą ir užpilkite želė. Išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Uždenkite butelį maistine plėvele ir palikite šaldytuve 5-8 valandoms. Laikas turės įtakos želė tirštumui.
Žingsnis 4
Paruoškite vyniotinį patiekimui. Išimkite butelį iš šaldytuvo ir žirklėmis perpjaukite jo sienelę. Tada nukirpkite dugną ir atsargiai iškratykite suktinuką į lėkštę. Supjaustykite porcijomis.
Kategorijos