Vištienos vyniotinis butelyje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Vištienos vyniotinis butelyje

Ritinio butelyje receptas yra gana paprastas. Tereikia vištienos, sultinio ir želatinos, o visa kita galima pridėti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, į suktinuką įdėkite įvairių daržovių, česnako, mėgstamų prieskonių. Patiekalas gaunasi minkštas, sotus ir naudingas. O svarbiausia - būti tikriems dėl jo kokybės, kitaip nei parduotuvėje pirkto vištienos vyniotinio. Vištienos vyniotinį supjaustykite riekelėmis ir pasidarykite sumuštinį. Arba patiekite jį kaip užkandį ant šventinio stalo.
Gaminimo laikas
565 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
42 kcal.
Baltymai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos vyniotinis butelyje Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Vištieną sudėkite į puodą su vandeniu. Į puodą sudėkite morkas, svogūnus ir česnakus. Užvirkite ir virkite, kol suminkštės, apie 30 minučių. Įpusėjus virimui įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą. Išvirusią mėsą išimkite iš sultinio ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Vištienos vyniotinis butelyje Žingsnis 2
Paruoškite želė. Puode palikite reikiamą kiekį sultinio ir sudėkite želatiną. Įjunkite vidutinę ugnį ir maišydami leiskite želatinai išbrinkti apie 10 minučių.

Žingsnis 3

Vištienos vyniotinis butelyje Žingsnis 3
Suformuokite butelyje esantį ritinėlį. Mėsą padalykite į kąsnio dydžio gabalėlius. Į butelio dugną įdėkite šiek tiek vištienos ir užspauskite. Sutarkuokite virtas morkas ir sudėkite ant vištienos. Ant morkų sudėkite susmulkintus žaliuosius svogūnus ir susmulkintus pipirus. Ant viršaus sudėkite likusią mėsą ir užpilkite želė. Išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Uždenkite butelį maistine plėvele ir palikite šaldytuve 5-8 valandoms. Laikas turės įtakos želė tirštumui.

Žingsnis 4

Vištienos vyniotinis butelyje Žingsnis 4
Paruoškite vyniotinį patiekimui. Išimkite butelį iš šaldytuvo ir žirklėmis perpjaukite jo sienelę. Tada nukirpkite dugną ir atsargiai iškratykite suktinuką į lėkštę. Supjaustykite porcijomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos