Vištienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Vištienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis

Suktinukas yra Vakarų Europos, daugiausia Vokietijos, patiekalas. Tradiciškai jis gaminamas iš didelio mėsos gabalo, į kurį įvyniojamas daržovių, grybų, kiaušinių, sūrio ir kt. įdaras. Toks vyniotinis gali būti ruošiamas orkaitėje iš vištienos krūtinėlės. Kaip įdarą šiam patiekalui galima naudoti ne tik sūrį, bet ir džiovintas slyvas, kurios puikiai dera su vištiena.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.43/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis Žingsnis 1
Susukite ritinėlį. Supjaustykite filė taip, kad susidarytų vientisas mėsos sluoksnis. Švelniai suplakite plaktuvu. Pagardinkite druska ir pipirais. Visą paviršių aptepkite majonezu. Vienodu atstumu viena nuo kitos sudėkite džiovintas slyvas. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio. Suvyniokite mėsą ir įdarą į ritinėlį, kraštus suvyniokite į vidų. Jei kraštai nebus suvynioti, kepant sūris išsiskirs. Suvyniokite vyniotinį į foliją. Įdėkite į formą. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos