Publikavimo data: 2024-03-26
Vištienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Suktinukas yra Vakarų Europos, daugiausia Vokietijos, patiekalas. Tradiciškai jis gaminamas iš didelio mėsos gabalo, į kurį įvyniojamas daržovių, grybų, kiaušinių, sūrio ir kt. įdaras. Toks vyniotinis gali būti ruošiamas orkaitėje iš vištienos krūtinėlės. Kaip įdarą šiam patiekalui galima naudoti ne tik sūrį, bet ir džiovintas slyvas, kurios puikiai dera su vištiena.
Žingsnis 1
Susukite ritinėlį. Supjaustykite filė taip, kad susidarytų vientisas mėsos sluoksnis. Švelniai suplakite plaktuvu. Pagardinkite druska ir pipirais. Visą paviršių aptepkite majonezu. Vienodu atstumu viena nuo kitos sudėkite džiovintas slyvas. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio. Suvyniokite mėsą ir įdarą į ritinėlį, kraštus suvyniokite į vidų. Jei kraštai nebus suvynioti, kepant sūris išsiskirs. Suvyniokite vyniotinį į foliją. Įdėkite į formą. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.
Kategorijos