Publikavimo data: 2025-08-18
Vitaminiški ir sotūs mėsos kukuliai su cukinija pomidorų padaže
Sultingi, skanūs ir sotūs mėsos kukuliai paprastai ruošiami iš mėsos su ryžiais, svogūnais ir česnakais. Šiame recepte yra "žievelė", kuri gerokai pakeičia šio mėsos patiekalo tekstūrą. Nepatikėsite, bet tai - paprasta cukinija. Be to, kad ši daržovė papildo maltinukus savo vitaminų ir mineralinių medžiagų sudėtimi, ji savo švelniu minkštimu padaro mėsos kukulius sultingus. Toks priedas visada suminkštins ir padarys sultingas ir sausesnes mėsos rūšis. Atkreipkite į tai dėmesį.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, atsitiktinai supjaustykite svogūną, česnaką ir cukiniją, tada juos bet kokiu būdu susmulkinkite iki košės. Įmaišykite juos į maltą mėsą kartu su druska, prieskoniais ir kiaušiniu.
Žingsnis 2
Padažui svogūną supjaustykite kubeliais, morkas smulkiai sutarkuokite, pomidorus sutarkuokite. Svogūnus pakepinkite, kol taps skaidrūs, suberkite druską, pomidorus ir morkas, išmaišykite ir pasūdykite.
Žingsnis 3
Suformuokite mėsos kukulius. Sudėkite juos į riebalais išteptą kepimo indą. Užpilkite mėsos kukulius pomidorų padažu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 55 minutes.
Kategorijos