Publikavimo data: 2025-08-17
Vitaminų salotos "Šepetys" su alyvuogių aliejumi
Naudingos ir skanios salotos iš žalių daržovių, jos išvalo organizmą nuo toksinų ir kenksmingų medžiagų. Gaminant daržovės termiškai neapdorojamos. Salotos prisotina organizmą vitaminų.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Prieš tai nuplaukite ir pamirkykite žalumynus pasūdytame vandenyje, tada nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Peiliu arba specialia tarka susmulkinkite baltagūžius kopūstus, morkas, burokėlius. Susmulkinkite prieskonines žoleles, šioms salotoms tinka bet kokios jums patinkančios prieskoninės žolelės. Atskirai dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus, obuolių actą arba citrinų sultis.
Žingsnis 3
Perkelkite visus susmulkintus ingredientus į dubenį, kruopščiai išminkykite rankomis, tada supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Palikite 20-30 minučių pastovėti, kad marinuotųsi, bet galite naudoti iš karto.
Kategorijos