Publikavimo data: 2024-03-28
Vitaminų salotos žiemai stiklainiuose
Vitaminų salotos yra sovietinės virtuvės klasika. Tai plonai susmulkinti kopūstai su svogūnais ir morkomis. Vitaminų salotos paprastai gardinamos augaliniu aliejumi ir actu. Šiuo receptu siūlome jums užsukti salotas žiemai stiklainyje. Vietoj baltagūžių kopūstų naudojami raudonieji kopūstai, todėl salotos tampa ryškesnės ir gražesnės. Taip pat į salotas dedama saldžiosios paprikos, todėl jos tampa dar gardesnės.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Sudėkite daržoves į gilų dubenį. Atskirame dubenyje sumaišykite actą, aliejų, druską ir cukrų. Maišykite, kol druska ir cukrus ištirps, ir užpilkite padažą ant daržovių. Gerai išmaišykite rankomis. Nespauskite daržovių per ilgai, kad kopūstai neišleistų sulčių.
Žingsnis 6
Stiklainius galite sterilizuoti keliais būdais. Pavyzdžiui, orkaitėje. Išplaukite stiklainius ir 20 minučių pašaukite juos į orkaitę 100-110 °C temperatūroje. Pasibaigus sterilizacijai, išjunkite orkaitę ir leiskite stiklainiams šiek tiek atvėsti. Išimkite juos sausu rankšluosčiu. Jei stiklainius ištrauksite drėgnu rankšluosčiu, jie gali sprogti nuo temperatūrų skirtumo. Geriau orkaitėje sterilizuoti tik dangtelius su užsukamais dangteliais be gumyčių. Gumytės orkaitėje gali įtrūkti arba išsilydyti.
Žingsnis 7
Sudėkite vitaminų salotas į stiklainius, uždenkite dangteliais ir užsukite. Paruošta. Padėkite stiklainius į rūsį arba sandėliuką.
Kategorijos