Publikavimo data: 2024-06-16
Vitaminų sriuba iš sultinio su daržovėmis ir mėsa
Sriubos yra seniausi žmonių mitybos patiekalai, nes jų prototipas atsirado 100 metų prieš mūsų erą. Šiuolaikinių sriubų analogai prieš 500 metų pradėjo savo kelionę iš senovės Kinijos. Žmonės nuo seno suprato sriubų vertę, o tie, kurie jų nemėgsta, daug praranda. Juk kiekvienoje lėkštėje yra visos vertingos mūsų organizmui sudedamosios dalys - sriubai išvirus, jos lieka skystyje. Pateikta sriuba - kaip tik toks mėginys - kupina visų mineralų ir vitaminų, ir ją valgyti malonu.
Žingsnis 1
Įdėkite mėsą virti. Pagal skonį pasūdykite vandenį ir įdėkite lauro lapą. Nukoškite sultinio putas ir virkite mėsą, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sultinį. Paruoškite likusias daržoves - smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supjaustykite pomidorus kubeliais ir papriką griežinėliais.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, tada morkas, pomidorus ir paprikas. Sudėkite pomidorus ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Kai bulvės išvirs, į sultinį sudėkite griežinėliais supjaustytus kopūstus. Tada sudėkite troškintas daržoves, kruopas ir žoleles. Virkite, kol kruopos bus paruoštos. Pagal skonį pasūdykite.
Kategorijos