Publikavimo data: 2024-04-06
Voveraičių kreminė sriuba
Voveraičių sriubą galima gaminti iš džiovintų grybų, kuriuos prieš verdant reikia pamirkyti vandenyje, arba iš šaldytų, marinuotų ar šviežių grybų. Voveraičių privalumas yra ne tik tas, kad jos niekada nesurūgsta, bet ir tai, kad jose yra daug aminorūgščių, vitaminų ir mikroelementų. Voveraitėms kepti galima naudoti žemės riešutų aliejų, jis grybams suteiks ryškų ir neįprastą skonį. Arba pasirinkite klasikinį variantą ir kepkite alyvuogių aliejuje su žolelėmis.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite bulves ir kepkite 2-3 minutes. Tada į keptuvę sudėkite voveraites ir svogūnus, viską kartu kepkite, kol viskas pusiau iškeps. Tai užtruks apie 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Supilkite vyną ir sultinį. Supilkite vyną ir čiobrelius į keptuvę su daržovėmis. Palaukite, kol išgaruos pusė vyno. Tada supilkite vištienos sultinį ir palaukite, kol jo kiekis sumažės perpus. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir virkite dar 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Susmulkinkite ingredientus. Į sriubą įberkite druskos ir pipirų, pavirkite dar 2 minutes ir trintuvu sutrinkite maistą.
Kategorijos