Publikavimo data: 2024-04-08
Vyšnių salotos
Pirkdami daržoves salotoms su vyšniniais pomidorais, geriausia vadovautis jų kvapu - jos turi būti kvapnios, su aiškiomis pomidorų natomis. Ne be reikalo apžiūrėkite, ar nepažeista odelė. Ji turėtų būti lygi ir tvirta. Perkant jūros gėrybes salotoms su krevetėmis ir vyšniniais pomidorais, reikia atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. Kriauklė neturėtų būti dėmėta ar pažeista, o kuo labiau susisukusi uodega, tuo krevetės šviežesnės.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir krevetes. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Papriką ir česnaką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes, kol suminkštės, tada išimkite iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepkite krevetes, kol jos taps auksinės spalvos, kiekvienai pusei prireiks apie 30 sekundžių. Nepamirškite jų laiku apversti. Išjunkite ugnį ir sudėkite iškeptas krevetes į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, sojų padažą, medų ir pipirus. Įpilkite šiek tiek aliejaus iš keptuvės ir paragaukite mišinio. Jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Rankomis suplėšykite rukolą, sudėkite ją į lėkštę, ant viršaus sudėkite krevetes ir per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, užpilkite padažu. Tada ant viršaus uždėkite ilgas sūrio juosteles.
Kategorijos