Publikavimo data: 2024-04-17
Vyšnių uogienė
Vyšnių uogienei nereikia jokios specialios virimo technologijos. Receptas, kurį sugalvojo dar mūsų protėviai, yra paprastas. Daugiausia laiko užtruksite, kol pašalinsite kauliukus. Dabar yra daug prietaisų, kurie gali palengvinti šeimininkių darbą. Todėl šis procesas netaps kliūtimi ruošiant sodraus, kvapnaus ir pikantiško skonio confit. Beje, švedai ruošia panašią uogienę, vadinamą siltomis, tačiau joje yra sveikų uogų. Tačiau šio produkto galiojimo laikas yra daug trumpesnis.
Žingsnis 1
Iš vyšnių išspauskite sultis. Nuluptas vyšnias sudėkite į puodą storu dugnu. Viršų apibarstykite cukrumi. Palikite 30 minučių kambario temperatūroje, kad uogos išleistų sultis. Jų prireiks maišant su želatina.
Žingsnis 2
Vyšnias susmulkinkite. Į atskirą stiklinę supilkite šiek tiek sulčių (iki 50 ml). Likusią vyšnių ir cukraus mišinio dalį sutrinkite panardinamuoju trintuvu. Į stiklinėje esančias sultis supilkite želatiną, kruopščiai išmaišykite ir supilkite į susmulkintas vyšnias. Išmaišykite, uždenkite servetėle ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Vyšnių mišinį supilkite į tą patį storadugnį puodą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir maišykite. Kai sirupas užvirs, virkite dar 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Konservuokite vyšnių uogienę. Paruoštą uogienę supilstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais, palikite atvėsti kambario temperatūroje ir padėkite vėsioje vietoje.
Kategorijos