Publikavimo data: 2024-06-08
Wakame jūros dumblių salotos
Wakame jūros dumblių salotos yra Rytų Azijos patiekalas, populiariausias Japonijoje. Wakame yra sūraus ir šiek tiek saldaus skonio. Paprastai jie parduodami marinuoti arba džiovinti. Produkte gausu vitaminų ir kitų naudingų medžiagų, jis yra mažai kaloringas. Norint paruošti salotas su wakame jūros dumbliais, juos reikia iš anksto užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 min. pavirti garuose. Padažas paprastai gaminamas iš sojų aliejaus ir ryžių acto.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros dumblius. Sudėkite wakame į gilų dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių. Tada nusunkite skystį.
Žingsnis 2
Kol wakame garuoja, paruoškite sezamo sėklas. Įkaitinkite keptuvę su sezamų aliejumi, suberkite sezamų sėklas ir 1-2 min. pakepinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Į gilų dubenį sudėkite wakame lapus, suberkite agurkus, pagardinkite druska ir cukrumi, supilkite sojų padažą ir ryžių actą. Išmaišykite.
Kategorijos