Publikavimo data: 2024-04-02
Wok su funchoza ir vištiena
Wok su vištiena funchoza pasirinkite šviežią mėsą: jos paviršius turi būti lygus, vidutiniškai sausas, be gleivių ir mėlynių. Jos spalva turi būti vienodai šviesiai rausva. Nepaisant to, kad funchoza turi daug kalorijų, ji vis tiek laikoma dietiniu produktu. Tikros funchozos gamybai naudojamas mungų pupelių (mung pupelių) krakmolas, todėl pirkdami makaronus atkreipkite dėmesį į sudėtį. Makaronuose neturėtų būti krakmolo. Atminkite, kad gaminant patiekalus wok keptuvėje labai svarbu nuolat maišyti ingredientus.
Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Supjaustytą filė sudėkite į dubenį, suberkite visus prieskonius (karį, česnaką, pipirus), sojų padažą ir porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Pradėkite kepti mėsą. Įkaitinkite sausą keptuvę, sudėkite marinuotą vištieną ir kepkite, kol iškeps. Kepkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Įkaitintoje wok keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje nuolat maišydami kepkite griežinėliais pjaustytą svogūną 2 minutes, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite morkas ir kepkite dar 2 minutes. Į daržoves sudėkite paprikas ir maišydami kepkite 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Palikite makaronus išvirti. Sudėkite funchosas į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite "Wok" keptuvei skirtus produktus. Į daržoves sudėkite funchozą. Į tą pačią keptuvę sudėkite keptą mėsą. Nepamirškite energingai maišyti. Įpilkite sojų padažo. Jei reikia, įberkite druskos. Galiausiai sudėkite smulkiai supjaustytą agurką. Dar kartą išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę.
Kategorijos