Publikavimo data: 2024-05-20
Žalioji adžika
Klasikinė abchaziška adžika iš pradžių buvo gaminama iš raudonųjų paprikų. Laikui bėgant receptas įgavo ir kitų variantų. Pavyzdžiui, virėjai pradėjo gaminti žalią adžiką. Joje buvo naudojamos žalios paprikos ir šviežios žolelės. Ją galima gaminti ir be virimo. Tokia adžika - mažiau deginanti ir sultingesnė už tradicinį variantą. Kedro riešutai suteikia saldoką skonį ir paverčia adžika puikiu užkandžiu.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pastą. Žaliąją papriką, pipirus, salierą ir česnaką sumalkite mėsmale. Peiliu susmulkinkite šviežias petražoles ir kalendras. Riešutus sumalkite trintuve. Suberkite prieskonius ir druską.
Žingsnis 2
Sudėkite adžiką į stiklainius. Mišinį maišykite pirštinėmis rankomis. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Po to supilstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos