Žalioji adžika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Žalioji adžika

Klasikinė abchaziška adžika iš pradžių buvo gaminama iš raudonųjų paprikų. Laikui bėgant receptas įgavo ir kitų variantų. Pavyzdžiui, virėjai pradėjo gaminti žalią adžiką. Joje buvo naudojamos žalios paprikos ir šviežios žolelės. Ją galima gaminti ir be virimo. Tokia adžika - mažiau deginanti ir sultingesnė už tradicinį variantą. Kedro riešutai suteikia saldoką skonį ir paverčia adžika puikiu užkandžiu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žalioji adžika Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pastą. Žaliąją papriką, pipirus, salierą ir česnaką sumalkite mėsmale. Peiliu susmulkinkite šviežias petražoles ir kalendras. Riešutus sumalkite trintuve. Suberkite prieskonius ir druską.

Žingsnis 2

Žalioji adžika Žingsnis 2
Sudėkite adžiką į stiklainius. Mišinį maišykite pirštinėmis rankomis. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Po to supilstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos