Žalioji adžika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Žalioji adžika

Klasikinė abchaziška adžika iš pradžių buvo gaminama iš raudonųjų paprikų. Laikui bėgant receptas įgavo ir kitų variantų. Pavyzdžiui, virėjai pradėjo gaminti žalią adžiką. Joje buvo naudojamos žalios paprikos ir šviežios žolelės. Ją galima gaminti ir be virimo. Tokia adžika - mažiau deginanti ir sultingesnė už tradicinį variantą. Kedro riešutai suteikia saldoką skonį ir paverčia adžika puikiu užkandžiu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Žalioji adžika Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pastą. Žaliąją papriką, pipirus, salierą ir česnaką sumalkite mėsmale. Peiliu susmulkinkite šviežias petražoles ir kalendras. Riešutus sumalkite trintuve. Suberkite prieskonius ir druską.

Žingsnis 2

Žalioji adžika Žingsnis 2
Sudėkite adžiką į stiklainius. Mišinį maišykite pirštinėmis rankomis. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Po to supilstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
virti patiekalai, virti patiekalai, daržovių pusgaminiai, konservavimas, mažai kalorijų, labai aštrus, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai, česnakų pusgaminiai

Kategorijos