Publikavimo data: 2024-05-20
Žalioji adžika sausa
Abchazijos ajika iš česnakų ir pipirų savo laiku tapo tokia populiari, kad daugelis šalių ir regionų turi savų jos gaminimo variantų. Kai kur į jį dedama paprikų, kažkur adžika virto padažu su pomidorais, o gruziniškas variantas yra sausa adžika, pagaminta iš daugybės įvairių žolelių. Vienas iš sausos gruziniškos adžikos ypatumų yra ne tik daug žolelių, bet ir graikiniai riešutai, suteikiantys jai papildomos maistinės vertės ir pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Pipirus, česnaką, krienų šaknį, salierą ir žoleles sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Džiovintas kalendras sumalkite kavos malūnėliu.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Į susmulkintas daržoves, žoleles ir kalendrą įberkite druskos, alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintus graikinius riešutus ir hopli-suneli, viską gerai išmaišykite, kol gausis pastos pavidalo mišinys, ir perpilkite į švarų stiklainį. Paruoštą džiovintą žaliąją adžiką laikykite šaldytuve.
Kategorijos