Publikavimo data: 2024-04-14
Žaliųjų žirnelių sriuba su žaliaisiais žirneliais
Žirnių sriuba su vištiena, bulvėmis, svogūnais, morkomis ir žaliaisiais žirneliais puikiai tinka pietums. Sriuba būna skani, lengva ir neperkrauta. Visi ingredientai yra dietiniai ir sveiki. Sriubai tinka ir konservuoti, ir šviežiai šaldyti žalieji žirneliai. Ši sriuba patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite petražoles ir česnakus.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Kai vanduo puode užvirs, sudėkite į jį bulves.
Žingsnis 7
Bulves virkite, kol jos išvirs iki pusės, tada į puodą sudėkite vištienos filė ir žaliuosius žirnelius. Sriubą virkite ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 8
Kai bulvės ir vištiena bus paruoštos, į sriubą sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas. Išmaišykite ir virkite sriubą dar 10 minučių.
Žingsnis 9
Pačioje pabaigoje pagal skonį įberkite petražolių, česnakų, druskos ir pipirų. Nuimkite sriubą nuo ugnies, uždenkite ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 10
Žirnių sriuba su žaliaisiais žirneliais paruošta. Gero apetito!
Kategorijos