Žąsiena su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Žąsiena su svarainiais

Žąsų mėsa labai vertinama išmanančių žmonių dėl didelio aminorūgščių kiekio ir labai naudingų žąsų taukų, kuriuose beveik nėra cholesterolio. Kartu jie palankiai veikia imunitetą ir padeda didinti hemoglobino kiekį kraujyje. Svarbu pasirinkti tinkamą skerdeną - ji turi būti tanki ir elastinga, didelė ir su skaidriais riebalais, kurie gaminant užtikrina minkštumą ir sultingumą. Anksčiau žąsiena dažnai būdavo kepama orkaitėje, o dabar žąsiena vis dažniau matoma kaip pagrindinis patiekalas per šventes.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žąsiena su svarainiais Žingsnis 1
Įtrinkite žąsų šlauneles druska. Giliame dubenyje sumaišykite majonezą, medų ir garstyčias, pagardinkite pipirais. Naudodami kepimo šepetėlį aptepkite kumpius marinatu. Sudėkite jas su smulkintais vaisiais ir daržovėmis į kepimo formą. Įpilkite šiek tiek vandens.

Žingsnis 2

Žąsiena su svarainiais Žingsnis 2
Įdėkite formą į orkaitę. Kepkite 120 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kas 30 minučių kumpius apšlakstykite sultimis ir apverskite. Po 120 minučių formą uždenkite folija ir dar 30 minučių pašaukite į orkaitę. Iškepus orkaitėje, leiskite mėsai 10-15 minučių pailsėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos