Publikavimo data: 2024-06-23
Žąsiena su svarainiais
Žąsų mėsa labai vertinama išmanančių žmonių dėl didelio aminorūgščių kiekio ir labai naudingų žąsų taukų, kuriuose beveik nėra cholesterolio. Kartu jie palankiai veikia imunitetą ir padeda didinti hemoglobino kiekį kraujyje. Svarbu pasirinkti tinkamą skerdeną - ji turi būti tanki ir elastinga, didelė ir su skaidriais riebalais, kurie gaminant užtikrina minkštumą ir sultingumą. Anksčiau žąsiena dažnai būdavo kepama orkaitėje, o dabar žąsiena vis dažniau matoma kaip pagrindinis patiekalas per šventes.
Žingsnis 1
Įtrinkite žąsų šlauneles druska. Giliame dubenyje sumaišykite majonezą, medų ir garstyčias, pagardinkite pipirais. Naudodami kepimo šepetėlį aptepkite kumpius marinatu. Sudėkite jas su smulkintais vaisiais ir daržovėmis į kepimo formą. Įpilkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 2
Įdėkite formą į orkaitę. Kepkite 120 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Kas 30 minučių kumpius apšlakstykite sultimis ir apverskite. Po 120 minučių formą uždenkite folija ir dar 30 minučių pašaukite į orkaitę. Iškepus orkaitėje, leiskite mėsai 10-15 minučių pailsėti.
Kategorijos