Publikavimo data: 2024-05-26
Žąsiena su tkemali ir obuoliais
Du labiausiai paplitę žąsų kepimo būdai - kepti orkaitėje ir kepti rankovėje. Rankovėje kepta žąsiena būna kvapni, labai minkšta, sultinga ir nepaprastai skani. Kad krūtinėlė nebūtų sausa, žąsį reikia kepti nugara į viršų. Visi riebalai susikaups apačioje, todėl krūtinėlė greičiau iškeps ir taps minkšta bei rausva.
Žingsnis 1
Pamirkykite žąsį. Pašildykite vandenį ir druską, virkite 1 minutę, kad druska visiškai ištirptų. Sūrymą atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į sūrymą įdėkite žąsį ir palikite 12 valandų.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Nusausinkite žąsį popieriniais rankšluosčiais ir įtrinkite ją tkemali padažu iš vidaus ir išorės. Bulves supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, įberkite muskato riešuto ir gerai išmaišykite. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į žąsies vidų.
Žingsnis 3
Iškepkite žąsį. Vienoje pusėje tvirtai suriškite rankovę. Į rankovę įdėkite žąsį krūtine žemyn. Ant viršaus sudėkite bulves. Kitą rankovės pusę užriškite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 1,5 valandos. Atsargiai nupjaukite rankovę nuo viršaus ir kepkite dar 30 minučių.
Kategorijos