Žąsiena su tkemali ir obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Žąsiena su tkemali ir obuoliais

Du labiausiai paplitę žąsų kepimo būdai - kepti orkaitėje ir kepti rankovėje. Rankovėje kepta žąsiena būna kvapni, labai minkšta, sultinga ir nepaprastai skani. Kad krūtinėlė nebūtų sausa, žąsį reikia kepti nugara į viršų. Visi riebalai susikaups apačioje, todėl krūtinėlė greičiau iškeps ir taps minkšta bei rausva.
Gaminimo laikas
910 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žąsiena su tkemali ir obuoliais Žingsnis 1
Pamirkykite žąsį. Pašildykite vandenį ir druską, virkite 1 minutę, kad druska visiškai ištirptų. Sūrymą atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į sūrymą įdėkite žąsį ir palikite 12 valandų.

Žingsnis 2

Žąsiena su tkemali ir obuoliais Žingsnis 2
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Nusausinkite žąsį popieriniais rankšluosčiais ir įtrinkite ją tkemali padažu iš vidaus ir išorės. Bulves supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, įberkite muskato riešuto ir gerai išmaišykite. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į žąsies vidų.

Žingsnis 3

Žąsiena su tkemali ir obuoliais Žingsnis 3
Iškepkite žąsį. Vienoje pusėje tvirtai suriškite rankovę. Į rankovę įdėkite žąsį krūtine žemyn. Ant viršaus sudėkite bulves. Kitą rankovės pusę užriškite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 1,5 valandos. Atsargiai nupjaukite rankovę nuo viršaus ir kepkite dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos