Publikavimo data: 2024-05-26
Žąsies kepsnys
Dar senovės Rusijoje buvo gaminamos skanios keptos žąsys. Tai nenuostabu, nes kepta žąsis su traškia plutele yra bet kokio šventinio stalo puošmena. Norėdami atsikratyti šiurkščių šerių ir išgauti traškią plutelę, žąsies skerdeną nuplikykite verdančiu vandeniu, laikydami ją iš pradžių už kaklo, paskui už kojų. Kad žąsis būtų tikrai minkšta ir švelni, marinuokite ją vandenyje su obuolių actu arba citrinų sultimis. Pamirkykite žąsį šiame tirpale vėsioje vietoje 5-6 valandoms.
Žingsnis 1
Marinuokite žąsį. Išspauskite citrinos sultis. Sumaišykite vandenį su obuolių actu ir citrinos sultimis. Įdėkite žąsį į marinatą ir palikite šaldytuve 6 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Sumaišykite druską, juoduosius pipirus ir imbierą. Šiuo mišiniu įtrinkite žąsies vidų ir išorę. Stambiai supjaustykite svogūną ir apelsiną ir kartu su lauro lapu įdėkite juos į žąsies vidų. Kojų ir sparnų galus suvyniokite į foliją.
Žingsnis 3
Iškepkite žąsį. Įdėkite žąsį į kepimo indą krūtine į apačią. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 2,5 valandos. Kas 30 minučių žąsį apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis.
Kategorijos