Žąsies kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Žąsies kepsnys

Dar senovės Rusijoje buvo gaminamos skanios keptos žąsys. Tai nenuostabu, nes kepta žąsis su traškia plutele yra bet kokio šventinio stalo puošmena. Norėdami atsikratyti šiurkščių šerių ir išgauti traškią plutelę, žąsies skerdeną nuplikykite verdančiu vandeniu, laikydami ją iš pradžių už kaklo, paskui už kojų. Kad žąsis būtų tikrai minkšta ir švelni, marinuokite ją vandenyje su obuolių actu arba citrinų sultimis. Pamirkykite žąsį šiame tirpale vėsioje vietoje 5-6 valandoms.
Gaminimo laikas
550 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žąsies kepsnys Žingsnis 1
Marinuokite žąsį. Išspauskite citrinos sultis. Sumaišykite vandenį su obuolių actu ir citrinos sultimis. Įdėkite žąsį į marinatą ir palikite šaldytuve 6 valandoms.

Žingsnis 2

Žąsies kepsnys Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Sumaišykite druską, juoduosius pipirus ir imbierą. Šiuo mišiniu įtrinkite žąsies vidų ir išorę. Stambiai supjaustykite svogūną ir apelsiną ir kartu su lauro lapu įdėkite juos į žąsies vidų. Kojų ir sparnų galus suvyniokite į foliją.

Žingsnis 3

Žąsies kepsnys Žingsnis 3
Iškepkite žąsį. Įdėkite žąsį į kepimo indą krūtine į apačią. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 2,5 valandos. Kas 30 minučių žąsį apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos