Žąsis su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Žąsis su bulvėmis

Martyno dieną Europoje šiandien švenčia, ko gero, tik katalikai, tačiau kadaise lapkričio 11-oji buvo pagrindinė rudens šventė. Tikriausiai tradicinė "Martyno" kepta žąsis taip pat būtų buvusi pamiršta, jei karalienė Elžbieta I nebūtų įvedusi papročio Kalėdoms ruošti įdarytą žąsį. Tradiciškai žąsis įdaryta kaštonais, moliūgais, obuoliais arba kriaušėmis ir bulvėmis. Žąsies taukuose apkeptos bulvių skiltelės yra puikus šventinis garnyras prie sultingos mėsos.
Gaminimo laikas
600 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
332 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
29 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žąsis su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite marinatą žąsiai. Į gilų dubenį supilkite raudonąjį vyną ir sojų padažą, sudėkite medų, paukštienos prieskonius ir Provanso žoleles. Viską gerai išmaišykite. Į dubenį įdėkite žąsį, kelis kartus ją apverskite, į pilvo ertmę supilkite marinatą. Marinuokite žąsį šaldytuve apie 7 valandas, retkarčiais apversdami.

Žingsnis 2

Žąsis su bulvėmis Žingsnis 2
Įdarykite žąsį faršu. Įdėkite marinuotą žąsį į platų kepimo indą nugara žemyn. Bulves supjaustykite stambiais griežinėliais. Bulves sumaišykite su česnaku, druska ir pipirais. Į žąsies ertmę įdėkite įdaro ir iš abiejų pusių pridėkite po šakelę rozmarino. Odos kraštus sutvirtinkite dantų krapštukais arba susekite storu siūlu.

Žingsnis 3

Žąsis su bulvėmis Žingsnis 3
Pradėkite kepti žąsį. Užpilkite skerdeną likusiu marinatu ir pašaukite formą į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 valandą. Išimkite formą iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti, šaukštu pašalinkite dalį riebalų iš formos.

Žingsnis 4

Žąsis su bulvėmis Žingsnis 4
Baigti gaminti. Atlaisvinkite ertmės kraštus nuo virvės ar dantų krapštukų, išimkite bulves ir rozmarinus. Rozmarinus atidėkite į šalį, o bulves išdėliokite riebaluose aplink žąsį. Bulves pabarstykite džiovintais krapais. Dalį riebalų sumaišykite su marinatu ir aptepkite skerdeną. Kepkite dar apie 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos