Publikavimo data: 2024-06-08
Žąsis su daržovėmis
Daugelį šimtmečių Europoje žąsiena buvo pagrindinių šventinių žiemos patiekalų pagrindas. Taip buvo todėl, kad mažose kaimo fermose žąsys buvo šeriamos vasarą ir tik vėlyvą rudenį priaugdavo maistui gaminti reikalingo svorio. Šiuolaikinis žemės ūkio išsivystymo lygis ir gilus užšaldymas leidžia šį paukštį gaminti bet kuriuo metų laiku - ne tik per šventes, bet ir per įprastus šeimos pietus. Vienas įdomus žąsies gaminimo variantas - kepsnys su daržovėmis puoduose.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Smulkiai supjaustykite žąsies taukus ir ištirpinkite juos keptuvėje. Išdžiūvusius riebalus pašalinkite gremžtuku. Sudėkite mėsos gabalėlius į ištirpintus riebalus ir kepkite, kol tolygiai paruduos (7-10 min.). Į puodus sudėkite vienodas mėsos porcijas.
Žingsnis 2
Sudėkite daržoves. Kitoje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksiniai. Paskleiskite svogūnus į puodus. Taip pat tolygiai paskirstykite morkas, ropes ir bulves.
Žingsnis 3
Paruoškite kepsnį. Išbarstykite puodus druska ir pipirais ir užpilkite lygiomis dalimis sultinio. Uždenkite puodus dangčiais. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, sudėkite puodus ant grotelių ir troškinkite 1 valandą, kol iškeps.
Kategorijos