Publikavimo data: 2024-05-01
Žastikaulio saltisonas
Pagal tradicinius lenkiškus ir baltarusiškus receptus mėsos saltijonas gaminamas iš kiaulienos subproduktų: galvos, skruostų, liežuvio, širdies ir kt. Norint pasigaminti saltijoną namuose, galima naudoti kiaulienos nugarinę - mėsingą viršutinę kiaulienos kumpio dalį. Kiaulienos nugarinė yra minkšta, pikantiška, lengvai pjaustoma ir tinka kaip užkandis bet kokiam stalui.
Žingsnis 1
Išvirkite kastinį. Kiaulienos nugarinę įdėkite į gilų puodą. Įberkite druskos, pipirų grūdelių, lauro lapų, svogūnų ir morkų. Užpilkite šaltu vandeniu ir statykite ant kaitvietės ant didelės ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą ir toliau virkite, kol suminkštės, maždaug 2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrelių pagrindą. Iš sultinio išimkite virtą kumpį ir pašalinkite odą. Atskirkite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į supjaustytą kiaulieną įberkite česnako ir maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite sūrelius. Uždenkite formą dviem sluoksniais maistinės plėvelės taip, kad plėvelės kraštai kabotų virš formos krašto. Į formos dugną sudėkite kiaulienos odą. Ant viršaus sudėkite mėsą, gerai ją sutankinkite ir išlyginkite viršų. Kiaulieną prispauskite laisvais maistinės plėvelės kraštais ir ant viršaus uždėkite formos dydį atitinkantį svorį. Dėkite į šaldytuvą 12 valandų. Tada mėsą išimkite iš formos, nuimkite plėvelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Kategorijos