Žastikaulio saltisonas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Žastikaulio saltisonas

Pagal tradicinius lenkiškus ir baltarusiškus receptus mėsos saltijonas gaminamas iš kiaulienos subproduktų: galvos, skruostų, liežuvio, širdies ir kt. Norint pasigaminti saltijoną namuose, galima naudoti kiaulienos nugarinę - mėsingą viršutinę kiaulienos kumpio dalį. Kiaulienos nugarinė yra minkšta, pikantiška, lengvai pjaustoma ir tinka kaip užkandis bet kokiam stalui.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žastikaulio saltisonas Žingsnis 1
Išvirkite kastinį. Kiaulienos nugarinę įdėkite į gilų puodą. Įberkite druskos, pipirų grūdelių, lauro lapų, svogūnų ir morkų. Užpilkite šaltu vandeniu ir statykite ant kaitvietės ant didelės ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą ir toliau virkite, kol suminkštės, maždaug 2 valandas.

Žingsnis 2

Žastikaulio saltisonas Žingsnis 2
Paruoškite sūrelių pagrindą. Iš sultinio išimkite virtą kumpį ir pašalinkite odą. Atskirkite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į supjaustytą kiaulieną įberkite česnako ir maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Žastikaulio saltisonas Žingsnis 3
Paruoškite sūrelius. Uždenkite formą dviem sluoksniais maistinės plėvelės taip, kad plėvelės kraštai kabotų virš formos krašto. Į formos dugną sudėkite kiaulienos odą. Ant viršaus sudėkite mėsą, gerai ją sutankinkite ir išlyginkite viršų. Kiaulieną prispauskite laisvais maistinės plėvelės kraštais ir ant viršaus uždėkite formos dydį atitinkantį svorį. Dėkite į šaldytuvą 12 valandų. Tada mėsą išimkite iš formos, nuimkite plėvelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos